En ymmärrä että kuka oikeasti ajatelee koululaisten parasta ja hyvinvointia? Ei kukaan oikeastaan. Oikeastaan vain oppilaat ajattelevat omaa hyvinvointiansa. Miksi edes joku opetushallinto päättää meidän asioista? Siellä on vain muutama 80vuotias papparainen jotka ovat käyneet koulunsa ties koska. Se oli heistä ehkä epämiellyttävää joten he älykkäästi halusivat lähteä antamaan meille parempaa koulumaailmaa! Kuinkas kävikään? Aivan niin, he vain huononsivat oloamme. He eivät ajattele järjellä vaan Marssista kotoisin olevilla aivoillansa. Mutta ajatelkaapa, jos se ajattelisivat aivoilla, ehkäpä meilläkin olisi mukavampaa koulussa. Nykyiset säädökset eivät oikeastaan edes estä mitään kouluampujaa toimimasta. Ne vain edesauttavat sitä. Kuka hyvänsä voi päättää minuutin aikaviiveellä ampuvansa jonkun ja tadaa. Kuka hyvänsä pystyy salakuljettamaan aseen kouluun. Kaskummaa kun koulussa ei ole vielä turvatarkastusta ovella, tosin, en yhtään ihmettelisi jos vaikka tulisikin.  neljänseinän sisällä liitutaulua tuijottaminen ei kyllä vastaa minusta yhtään käsitystä hyvinvoinnista. Koulussa vaaditaan liikaa nykyiset säännöt saavat kaiken vielä tuntumaan moninkertaiselta siihen mitä se oikeasti on.

Ajatelkaapa nyt vaikka lentokoneita! Mitä sellaiset hirveät turvajärjestelyt edesauttavat. Lentokoneen nimittäin saa alas muutenkin kun pommilla jota siinä yritetään estää. Yhtä hyvin joku voi alkaa heilua matkustamossa pesäpallomailan kanssa ja tappaa ihmisiä. Miksei samantien vaikka kiellettäisi koko lentokone matkustusta, jos sitä pelätään niin paljon että on keksittävä kaikkia kummalisia lakeja. Minun puolesta osa kansanedustajista voisikin vaikka tippua lentokoneen mukana.  Onko kukaan päättäjä koskaan ajatellut, että pommi voi yhtä hyvin olla kätketty ruumaan. Miksei ruumaan menevää tarkastetä yhtä huolellisesti kuin matkustamoon. Vaikka pommi matkustamossa tappaakin ehkä nopeammin, pommi ruumassa tappaa myös jos kone sinkoituu vaikka vuorta päin... Olen huomannut näiden säädöksien  päättäjien unohtaneen asioiden toiset puolet kokonaan. AIna on olemassa joku muu mahdollisuus jolla teko jota näillä yritetään estää voidaan silti tehdä. Pommi voisi nykyteknologian mukaan olla vaikka rannekellossa. Ja jos se räjähtäisi sen murhaajan kädessä niin kyllähän sekin sitten kuolisi. Ja yleensähän ne juuri kuolee myös jotka koko jupakan aloittaa. 

Olen siis siinä tuloksessa että päättäjät eivät halua auttaa maailmaa vaan kasvattaa omaa kukkaroaan, sillä rahahan se päättäjien mielessä on aina. Tiedättekös,  jos tavalliset koulussa olevat lapset joilla kumminkin on järkeä, esimerkiksi 13 - 20 vuotiaat saivatkin muodostaa edeskunnan edes vuodeksi, maailma paranisi ihan huomattavasti. Uskoisin että jos ihmiset todella haluavat ilmaista mielipiteensä auttaaksen jotain, he eivät tarvitse siitä rahaa, vaan muutoksia. Ehkäpä tuo nuorista koostuva edeskunta ajattelisi järjellä eikä rahalla. Heille ei toisin sanoen maksettaisi palkkaa ja nykyiset kansanedustajat laitettaisiin vankilaan vuodeksi, jotta he saisivat maistaa myös olemista sellaisissa oloissa jossa heillä ei ole valtaa, kuten monella nuorella nykyään.
En pidä suomen itsenäistymis historiasta mutta jos todella nuoret ja ihan tavalliset joskus olisivat vallassa, lukisin monien vuosien päästä juuri sitäkohtaa historiasta erittäin tarkasti.

 

Ja nyt muihin uutisiin. 
Näin Ihanaa unta yöllä.
en tosin halua kertoa sitä, koska
siinä esiintyi nimeltämainitsematon
henkilö ja jos joku sattumoisesta
syystä tätä lukeekaan, en halua
että hän saa tietää mitään.
toisaalta, eihän se uni nyt kummoinen ollut,
mutta silti. x♥x